Lokale ferdighetstreninger

Denne uken har studentene hatt ferdighetstrening i kroppspleie, munnstell og sengereiing. En gruppe møtte på Jørpeland og en gruppe møtte på Hjelmeland, kommunene stilte lokaler og utstyr til disposisjon.

Før ferdighetstreningen ble studentene bedt om å forberede seg ved å gå gjennom pensum, se prosedyrefilmer og sette seg inn i de aktuelle prosedyrene på VAR Healthcare. Under ferdighetstreningen valgte noen å bruke øvings-kit fra Laerdal Medical. De benyttet også DigiSim-appen, som er en UiS-utviklet app som hjelper studentene med å øve selvstendig eller sammen med medstudenter på praktiske prosedyrer ved hjelp av videodemonstrasjoner, sjekklister, og øvelser. Appen har også en «stemmeguide» som forklarer steg for steg hvordan prosedyren skal gjennomføres. Begge disse verktøyene bidrar til et fleksibelt og distriktsvennlig studietilbud for studentene i Ryfylke.